Tragedija

Železniška nesreča terjala več kot 70 smrtnih žrtev

S.R./STA
22. 10. 2016, 17.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nesreča se je zgodila v Eseki, približno 120 kilometrov od prestolnice Yaounde.

Bate Felix Tabi Tabe/Twitter

V petkovi železniški nesreči v Kamerunu, ko je iztiril vlak, je umrlo več kot 70 ljudi, okrog 600 pa jih je bilo ranjenih, je danes sporočil predsednik Kameruna Paul Biya

Po navedbah prič bi vlak lahko iztiril zaradi prevelike hitrosti.

Radio France International je poročal, da je v nesreči umrlo 75 ljudi. Priče pa pravijo, da bi lahko bila številka še večja.

"Še vedno je težko reči, kaj je vse je vzrok za smrt ponesrečenih, saj ljudi še vedno spravljamo izpod razbitin vlaka," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedel kamerunski novinar. Mnogi ljudje naj bi še vedno bili ujeti v vagonih, ki so padli v globel.

Ob iztirjenju je nekaj vagonov zletelo v globel, nekateri potniki so popadali ven, razbitine pa so jih zmečkale, je poročal francoski radio RFI.

"Vlado sem pozval, da zagotovi vsakršno pomoč za preživele, preiskava pa bo pokazala, kaj je vzrok iztirjenja," je na svojem profilu Facebooka zapisal Biya. Vlada je ranjencem obljubila tudi brezplačno zdravniško pomoč.

Po poročanju kamerunskih medijev naj bi vlak z 20 vagoni imel težave že blizu Eseke. Na vlaku naj bi bilo skupno več kot 1000 potnikov. Med njimi je bilo nekaj sto dodatnih potnikov, ki so se vkrcali, potem ko so ostali brez svojega prevoza zaradi porušenega mosta na eni od poti. Zaradi njih so na vlak priključili dodatne vagone.