Lažni preplah

Evakuirali Eifflov stolp

M.K./STA
6. 8. 2016, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Parizu so v petek evakuirali največjo znamenitost, ikonični Eifflov stolp, potem ko je eden od zaposlenih varnostno vajo zamenjal za resničen incident.

Twitter
Policija je preiskovala turiste ob vznožju in v okolici Eifflovega stolpa.

V Parizu so tako prebivalci kot obiskovalci vse bolj na trnih po seriji terorističnih napadov, ki pretresajo Evropo.

"Šlo je za varnostno vajo, kot jih vsak teden opravimo več deset, a se je izjalovila. Eden od zaposlenih je mislil, da gre za resnično grožnjo, in Eifflov stolp so evakuirali," je povedal neimenovani vir.
Koliko ljudi je moralo zapustiti znamenitost, ni znano. Prav tako za komentar ni bilo dosegljivo vodstvo upravljavca stolpa.

Do incidenta je prišlo, potem ko so francoske oblasti odpovedale dva večja dogodka zaradi varnostnih pomislekov. V petek so odpovedali tako enega izmed največjih bolšjih trgov v Evropi v mestu Lille na severu države kot tudi evropsko kolesarsko prvenstvo, ki bi ga morali izvesti v Nici med 14. in 18. septembrom.

Francijo so še posebej pretresli bombni napadi v Parizu novembra lani, ko je umrlo 130 ljudi, ter julijski napad v Nici, ko je pod kolesi tovornjaka ugasnilo 85 življenj. Številne tradicionalne prireditve so zato omejili ali odpovedali.