Vreme

Pretežno oblačno bo

M.K.
6. 8. 2016, 09.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes bo sprva pretežno oblačno, več sonca bo ob morju. Čez dan se bo od zahoda postopno delno jasnilo.

Reuters

Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod v notranjosti pa severovzhodni veter. Najvišje temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo sončno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, v vzhodnih krajih pa severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 17, ob morju do 20, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek in torek bo pretežno jasno in še nekoliko topleje.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, hladna fronta je ponoči prešla naše kraje. S severovzhodnim vetrom doteka k nam prehodno hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno, zjutraj in deloma dopoldne bo predvsem v krajih vzhodno in južno od nas občasno še deževalo. Čez dan se bo v krajih zahodno od nas delno zjasnilo, zvečer pa tudi drugod v sosednjih pokrajinah. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, ob Jadranu zmerna, pod Velebitom močna burja. Jutri bo povečini sončno. Ob Jadranu bo še pihala burja.

Biovreme: Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot nerazpoloženost, težave z zbranostjo, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.