V begunskem centru

Zaradi obrokov med ramazanom zažgali halo

M.K./STA
9. 6. 2016, 12.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Za požar v begunskem centru v nemškem Düsseldorfu je verjetno kriv spor glede časa obrokov med muslimanskim postnim mesecem ramazan, ki je vodil v namerni požig, je danes sporočilo lokalno tožilstvo.

Twitter
Silovit požar je popolnoma uničil halo, v kateri je bilo nastanjenih 282 moških prosilcev za azil.

Silovit požar je v torek popolnoma uničil halo, v kateri je bilo nastanjenih 282 moških prosilcev za azil, večinoma iz Sirije, Iraka, Afganistana in severnoafriških držav. Pri tem je 28 ljudi utrpelo zastrupitev z dimom.

Policija je prijela osem moških, ki naj bi bili vpleteni v spor, med drugim dva Maročana, stara 26 let, ki sta osumljena požiga. Eden od njiju naj bi vzmetnico polil z vnetljivo tekočino in jo prižgal.

Priče so poročale, da so se v begunskem centru, ki ga vodi Rdeči križ, pojavljali spori med verniki različnih veroizpovedi. "Med sedanjim časom ramazana je želela ena skupina strogo upoštevati post, medtem ko je druga vztrajala pri običajnem urniku obrokov," je povedal tiskovni predstavnik tožilstva Ralf Herrenbrück.

Po njegovih besedah je to večkrat vodilo v spore in obračune s predstavniki nemškega Rdečega križa. To je vodilo v grožnje in po besedah Herrenbrücka se je ena od teh groženj uresničila.