V nakupovalnem središču

Policista streljala na moškega z nožem in ranila več ljudi

M.K./STA
9. 6. 2016, 10.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V nakupovalnem središču v avstralskem Sydneyju je policija danes v streljanju ranila najmanj štiri ljudi. Tarča je bil moški, ki je imel v roki kuhinjski nož.

Twitter
Policista sta streljala v nakupovalnem središču, polnem ljudi.

Policista sta vanj večkrat ustrelila, a sta ob tem ranila še tri starejše ženke, ki so bile po naključju v bližini, so sporočile oblasti.

Incident se je zgodil, ko sta se policista po prijavi uslužbencev soočila z moškim z nožem v roki, ki so ga pogrešali v psihiatrični bolnišnici.

Priče so povedale, da sta policista od njega zahtevala, da odvrže nož, ko pa tega ni storil, sta nanj streljala in pri tem ranila tudi tri nedolžne ženske v bližini, stare med 60 in 80 let.

Predstavnik policije Denis Clifford je branil ravnanje kolegov z besedami, da je šlo za življenjsko nevarno situacijo, saj je imel mlajši moški v roki velik nož. V streljanju sta ga večkrat ranila, ranila pa sta tudi tri starejše ženske, je potrdil.

Vsi štirje ranjeni so stabilni in v bolnišnici, zaradi incidenta pa je policija sprožila preiskavo, je dodal. Na vprašanje, ali je primerno, da sta policista streljala v nakupovalnem središču, polnem ljudi, pa je dejal, da je to zaskrbljujoče, da pa je vprašanje, kaj bi se zgodilo, če moškega z nožem ne bi ustavila.

Prodajalka v nakupovalnem središču Magdy Abdalla je povedala, da se je takoj, ko je slišala strele, ulegla na tla, enako pa je naročila tudi strankam. Po njenih besedah so bile na tleh tudi tri starejše ženske, ki so krvavele. Ena je bila ranjena v nogo, ena v roko, ena pa morda v hrbet.