Našli so ga novinarji

Morilec je bil na Interpolovi tiralici, a je mirno živel v Londonu

G.G.
9. 6. 2016, 11.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Albanec Avni Metra je zadnjih 18 let mirno živel na obrobju Londona, čeprav je bil v tem času na Interpolovem seznamu najbolj iskanih kriminalcev. Zdaj pa so ga razkrinkali britanski novinarji.

Avni Metra trdi, da gre za zaroto proti njemu.

Policistom se ni sanjalo, kje se nahaja 53-letni albanski gangster Avni Metra. Kot poroča Daily Mail, ga niso niti pretirano zagnano iskali, čeprav je bil v Londonu leta 2010 že prijet zaradi pretepa žene.

Metra velja za resnega hudodelca. V Albaniji je bil obtožen zaradi dvojnega umora. Sodili so mu odsotnosti in ga obsodili na 25-letno zaporno kazen.

Leta 2008 so oblasti v Tirani odkrile, da Metra živi v Londonu. Zahtevali so njegovo izročitev, britanska policija pa jim je čez nekaj mesecev odgovorila, da ga ne morejo najti.

Izdajal se je za kosovskega begunca

Metra je iz Albanije pobegnil že leta 1998, potem ko je njegova tolpa umorila dva brata iz rivalske združbe lokalnih kriminalcev.

Ko je prispel v London, se je s pomočjo ponarejenih osebnih dokumentov izdajal za begunca s Kosova. Leta 1999 so mu odobrili status begunca. Na severu Londona so mu dodeli socialno stanovanje, kjer sta se mu kmalu pridružila še žena in otrok, ki sta se prav tako izdajala za kosovska begunca.

Metra se je hitro usidral v Londonu. Dobival je socialno pomoč, opravljal občasna dela in se povezal z albansko mafijo. Čez nekaj let je dobil tudi britansko državljanstvo.

Ko pa so ga v torek odkrili novinarji Daily Maila in vest sporočili policistom, se je njegovo uspešno skrivanje končalo. Metro so včeraj aretirali in ga strpali v pripor. V naslednjih dneh pa bodo odločili glede njegovo izročitve Albaniji.