Svet

Zaradi pogrešane hčerke bodo vložili tožbo proti Hrvaški

P.R.
28. 12. 2014, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Primšlju pri Slunju na Hrvaškem so 21. julija letos prijavili izginotje Francozinje Anne-Cecile Pinel (23). Več kot pol leta za tem o pogrešani ni znanega ničesar novega.

Arhiv Svet24

Starši Anne-Cecile napovedujejo tožbo proti Hrvaški, saj niso zadovoljni z ukrepanjem hrvaške policije. Te dni so se zglasili na sestanku na francoskem zunanjem ministrstvu, kjer jih je sprejel pravni strokovnjak Didier Le Bret.

»Pojasnili smo, kako se je do nas obnašala policija, in ugotovili so, da postopek ni bil korekten, saj se je razgovor sprevrgel v zaslišanje,« pripoveduje oče pogrešane, Michel Pinel. Dodal je še, da se trudijo dobiti dostop do vseh dokumentov v zvezi z preiskavo in da so prosili za seznam hrvaških odvetnikov. »Ponovno bomo šli na Hrvaško, ko bomo imeli vse informacije in ko bomo imeli dovolj argumentov za vložitev tožbe,« je še povedal Pinel. Ena od hrvaških odvetnic pa pojasnjuje, da bi tožbo proti državi lahko vložili zaradi neučinkovite preiskave, saj obstaja sum, da njihova hči ni več živa.