Slovenija

Ponoči močno snežilo, na cestah velike težave

T.C.
28. 12. 2014, 07.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V večjem delu države sneži, sneg se oprijema cestišč, vidljivost je zmanjšana. Na cestah so posipne in plužne skupine. Prilagodite vožnjo razmeram na cestah in se na pot odpravite le, če je nujno!

T.C.
Tudi danes bodo po državi vladale nizke temperature.

Delavci, ki skrbijo za prevoznost cest, so na delu že od prvih snežink dalje, trudijo se, zato je slaba volja voznikov odveč!

V večjem delu države sneži, sneg se oprijema cestišč, vidljivost je zmanjšana. Na cestah so posipne in plužne skupine. Prilagodite vožnjo razmeram na cestah in se na pot odpravite samo, če je nujno in z ustrezno zimsko opremo.

Praviloma je na avtocestah najprej splužen vozni pas, nato pride na vrsto še prehitevalni, razen v primeru, kadar je na delu plužna skupina, ki z večimi vozili spluži vse tri pasove hkrati. Ostale ceste se plužijo po prioritetnem seznamu.

Najprej je začelo snežiti na zahodu države, ponoči pa se je sneg razširil nad vso Slovenijo, le na Obali dežuje. Napovedi do večera obljubljajo do 40 centimetrov snega, zimsko vzdušje pa bo krepil močan veter. Sneženje bo ponehalo v noči na ponedeljek.

T.C.