Zanimivosti

Tedenski horoskop: kakršen začetek, takšen konec

N.N.
28. 12. 2014, 08.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Kakršno je bilo leto, takšen bo tudi njegov konec – veliko energije v zraku, a med njo precej več napetosti in živčnosti, kot bi bilo treba ali kot bi bilo dobro za zadnje dni v letu. Ali bo »po novem letu bolje«, je težko reči, utegne se zgoditi, da se bosta položaj in vzdušje nadaljevala še nekako tri mesece, tako da ne pričakujmo preveč; vsaj razočarani ne bomo.

Luna in Uran sta tokrat skupaj – marsikdo med nami si bo rekel, da zdaj pa ne sme biti več tako … karkoli že pomeni ta tako. Čim več ljudi bo pomislilo kaj takega, tem več je možnosti, da bo v letu 2015 res kaj drugače. Sicer pa si silvestrski večer naredimo prijeten, v okviru zmožnosti pač. Luna bo tedaj v uživaškem Biku in sploh ne napeta ali kako drugače neugodna – kot bi se naredil otok v času, na tem otoku pa se imamo dobro. Na ta občutek vse bolj pozabljamo, med prazniki pa ga lahko vsaj malo oživimo.

Tedenski horoskop za teden od 29. 12. 2014 do 5. 1. 2015

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
 

Ovne je glede tedna, ki se odpira pred nami, treba opozoriti na možnost precejšnjega razkoraka med željami in pričakovanji na eni in možnostmi na drugi. Če ste še pred kratkim mislili, da boste nekaj izpeljali pred prazniki, vas utegne potreti spoznanje, da ni šlo. Lunino gibanje vam v teh dneh prinaša preobčutljivost, tudi do vzkipljivosti ni daleč, zato imejte stvari in počutje pod nadzorom. Že za silvestrovo bo drugače, sprostili se boste in potem preostanek tedna preživeli bolj prijetno in koristno.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
 

Zelo verjetno se boste odločili ostati doma ali vsaj večino prazničnih dni posvetiti svojim in sebi. Lunin položaj pravi, da čas za regeneracijo ne bi mogel biti boljši. Lepo iz toplega doma boste opazovali dogajanje zunaj na hladnem, si vzeli veliko časa za družino in tudi zase, poskusili narediti črto pod leto in si predstavljati, kaj vse vas čaka v naslednjem. Verjetno ste nakupili manj stvari kot po navadi, kar zaradi vzdušja v iztekajočem se letu niti ne bi bilo čudno.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
 

Dvojčki seveda ne boste samo delali načrtov, ampak se boste o njih pogovarjali z vsakomer, ki se vam bo zdel pravi sogovornik. Kar je dobrega v tem, je možnost, da postopoma izločite tiste med idejami, ki bi bile preveč utopične ali preveč odvisne od drugih ali pa bi prinesle kake zaplete. Neka prijateljska oseba, ki je že dolgo niste videli, vam bo mimogrede omenila idejo, s katero sprva ne boste imeli kaj početi in boste pozabili nanjo, ko pa boste ostali sami, boste ugotovili, da bi se dalo iz tega narediti kaj imenitnega.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
 

V letošnjih praznikih ne boste iskali novih idej, raje se boste držali starih vzorcev in družbe, tudi če ne boste praznovali doma. Precej boste razmišljali o tem, kaj storiti, da bi bilo v novem letu drugače, in pri tem prišli do marsikaterega pomembnega spoznanja, zlasti kar zadeva domače okolje in podporo. Morda je imate veliko več, kot ste mislili, a ste gledali vstran ali pa tega niste hoteli priznati. Glede denarja se vam ni treba bati, če le ne bo preveč prisoten občutek na primer za potrebe in »potrebe« otrok ali sorodnikov.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)
 

Mars prinaša levom nekaj več nataknjenosti kot po navadi, utegne se zgoditi, da boste vpleteni v več sporov, kot bi želeli. Če si prikličemo dva pregovora: konec dober, vse dobro in rana ura, zlata ura, potem leta ni dobro ne končati ne začeti slabo. Če torej letu za začetek nastavite slabe temelje (voljo), si ne delate usluge. Tudi če ne gre, poskusite napraskati nekaj dobre volje ali vsaj občutka za igro, pri tem pa si mislite svoje. Morda ni najlepše, a praznikov tako ne boste pokvarili niti sebi niti drugim.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
 

Čeprav imate device pojem delo zapisan v DNK in se ga ne morete znebiti kar tako, vam ga bo v letošnjem najbolj norem tednu uspelo odložiti in boste počeli samo tisto najnujnejše, sicer pa si boste malo oddahnili in se na splošno imeli v redu. V prvih dneh novega leta boste z drugimi malo obnovili vtise o tem, kako je bilo, in kar mimogrede boste spet v stari formi. Zanesljivi, ne kaj dosti opazni, pridni.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
 

Če prej ni bilo mogoče, si boste tokratne praznike uredili po svoje in se poveselili ne glede na svoj položaj, ki morda sploh ni rožnat. Če zadnja leta najdaljše noči niste preživljali doma, boste tokrat ugotovili, da ni nič slabše, prav lepo se lahko imate. Tiste med tehtnicami, ki se boste odločile praznovati kje v tujini ali na kakem drugem malo bolj elegantnem mestu, si boste tokratno novoletno pričakovanje zapomnile po blišču in stroških. V stilu »enkrat se živi«. Sorodniki, ki jih vse leto ni bilo okoli, vam bodo šli na živce.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
 

V tem tednu pazite na odklone v skrajnosti, v primeru navdušenja lahko storite kako napako, v primeru slabega počutja ali pritisnjenosti pa se vam bo položaj zdel nerešljiv. Težava je v tem, da obstaja možnost, da se taka stanja menjajo večkrat. Novoletni čas lahko izkoristite tudi za pospravljanje – tako temeljito, kot boste stare in neuporabne stvari (z mislimi, spomini in odnosi vred) stran zmetali tokrat, tega še niste počeli. In si s tem razbremenili čase, ki prihajajo.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
 

Prihod Saturna k vam je pravzaprav čisto dobro tempiran; namesto da bi se zdaj poleg vseh obveznosti ukvarjali še z zavorami ali starimi zadevami, so na vrsti dnevi, ko lahko vsaj malo odklopimo, potem pa bo prvi vpliv že mimo. Po praznikih boste strelci začeli bolj polagoma, morda boste pobudo raje prepustili drugim, samo toliko, da se lahko vidi, kam bodo šle stvari. Do ljudi, ki bodo naenkrat srečni, da so vas spet srečali, ne bodite nestrpni, tako je vsako leto. Zakaj bi si delali slabo voljo ali kakega novega sovražnika?!

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)
 

Kozorogi imate veliko sposobnost programiranja, pri čemer prioritete postavljate sproti, v okviru možnosti. Za praznične dni je videti poudarek na zabavi, sproščenosti, otrocih in tudi igri – temu boste namenili čas, drugo bo na vrsti drugič. Obujali boste spomine, gledali stare fotografije in posnetke, ponovno srečali različne ljudi, na splošno pa delali črto pod leto in se poskusili iz tega kaj naučiti. Majhno opozorilo naj velja samo financam – pazite, da v denarnici ostane kaj malega za morebitne nujne stroške.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)
 

Horoskop nakazuje verjetnost, da boste pod znatnim pritiskom, a bi se temu dalo tudi izogniti. Veliko vlogo bodo igrala pričakovanja – lastna, tuja, neizpolnjena. Predvsem slednja vam lahko zagrenijo praznike. Jih lahko odložite za kratek čas? Ne bi bilo slabo, saj lahko v nasprotnem primeru ustvarite veliko divjanja ali nezadovoljstva. Pa še skregate se lahko s kom. V času pritiska se zaradi vsega nakopičenega lahko požremo ali pa ne. Potrudite se izbrati drugo možnost, slabo vas bo počakalo in se boste z njim ukvarjali pozneje.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
 

Morda ne bi bilo slabo, če bi vam uspelo za praznike v čim večji meri izklopiti zunanje dejavnike in se morda malo bolj posvetiti sebi, svojim in izdelavi načrta, kam se boste usmerili po novem letu. Videti je namreč veliko dojemljivost in lahko se zgodi, da se boste do zadnjega trudili poslušati nekoga, ki je v podobnih ali po možnosti manjših težavah kot vi, a potrebuje ramo za jokanje, vi pa potem vse to odnesete s seboj … Tudi za silvestrski večer naj velja podobno, naredite sebi in svojim ta večer lep.  

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo v tem tednu prišlo od 7°08 do 14°16 Kozoroga.

Merkur bo prišel od 18°48 do 29°52 Kozoroga.

Venera bo prišla od 22°55 do 1°41 Kozoroga.

Mars bo prišel od 18°40 do 24°09 Vodnarja.

Jupiter se bo retrogradno premaknil od 21°58 do 21°27 Leva.

Saturn bo prišel od 0°33 do 1°16 Strelca.

Uran se bo počasi premikal naprej od 12°35 do 12°39 Ovna.

Neptun se bo premaknil od 5°19 do 5°29 Rib.

Pluton bo po Kozorogu prišel od 13°04 do 13°18.

Luna bo 30. 12. vstopila v Bika, 1. 1. v Dvojčka in 4. 1. v Raka.

V tem tednu lunine mene ne bo, polna luna bo v ponedeljek, 5. januarja.