Svet

Strelec v predmestju Kansas Cityja pobil tri jude

STA
14. 4. 2014, 13.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ostareli Američan je v nedeljo v predmestju Kansas Cityja Overland Park pobil tri jude, preden so ga aretirali. Šlo naj bi za 73-letnega pripadnika rasističnega Ku Klux Klana z dolgo zgodovino antisemitizma, so poročali lokalni mediji.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je Frazier Glenn Miller v predmestju Overland Park v ameriški zvezni državi Kansas najprej odprl ogenj na parkirišču judovskega centra ter po poročanju lokalnih medijev ubil 14-letnega Reata Underwooda in njegovega dedka Williama Corporona. Nato je zbežal in v bližnjem upokojenskem centru Shalom ubil še žensko.
Oborožen je bil najmanj z eno šibrovko, policija pa ga je ujela, ko se je skrival pri bližnji osnovni šoli. Pri tem je kričal protijudovska gesla in mahal z nacističnimi pozdravi. Kot je poročal Washington post, naj bi vodil lokalno izpostavo Ku Klux Klana.
Policija je sprožila preiskavo in umore preiskuje tudi kot zločine iz verskega sovraštva. Na zločin se je odzval tudi ameriški predsednik Barack Obama, ki je sporočil, da je zgrožen in da skupaj s prvo damo Michelle molita za žrtve.