Črna kronika

Občan občine Kal nad Kanalom umrl med sečnjo dreves

U.K.
14. 4. 2014, 12.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zgodili sta se dve hudi delovni nesreči, žal je v eni moški izgubil življenje. Policija svari, da naj bodo ljudje skrajni previdni.

Arhiv Svet24

PRI SEČNJI DREVJA V GOZDU ZARADI TELESNIH POŠKODB UMRL OBČAN
Med vikendom oz. v soboto, 12. aprila 2014 ob 11.32 uri, je bila Policija obveščena o delovni nezgodi na območju kraja Kal nad Kanalom (Občina Kanal ob Soči), kjer je 67-letni občan na svoji parceli (v lastni režiji) pri delu v gozdu oz. med sečnjo drevja utrpel in podlegel telesnim poškodbam. Na kraju nesreče je zdravnica ZD Nova Gorica lahko žal le potrdila smrt omenjenega moškega in odredila sanitarno obdukcijo. V zvezi z obravnavanim primerom sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in pristojno novogoriško Okrožno državno tožilstvo. Policisti so glede na ugotovljena dejstva in zbrana obvestila tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z omenjeno zadevo podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici. Policistom in reševalcem so na kraju ustrezno pomoč nudili tudi gasilci.

NESREČA PRI DELU S KMETIJSKIM TRAKTORJEM
V soboto, 12. aprila 2014, je bila Policija nekaj minut po 9. uri dopoldne, obveščena, da si je v naselju Lokavec (Občina Ajdovščina), pri kmetijskih opravilih 61-letni občan poškodoval nogo. Ugotovljeno je bilo, da je do omenjene nesreče prišlo pri zapenjanju traktorske prikolice na traktor; priklop prikolice je namreč padel desno nogo občana, ki je zaradi tega utrpel telesno poškodbo. Poškodovanemu moškemu so kasneje ustrezno zdravniško pomoč nudili v šempetrski bolnišnici. Ajdovski policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali poročilo pristojnemu novogoriškemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.