Slovenija

Zoran Janković je pojasnil!

PR
14. 4. 2014, 13.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

»Kandidata za predsednika PS sta Alenka Bratušek in Zoran Janković.« je na twitterju sporočila stranka PS ... Naša ekipa se je odpravila na tiskovno konferenco, je Janković pojasnil podrobnosti glede svoje odločitve.

''Da, danes sem dal soglasje za kandidaturo, sodelavcem pa sem to sporočil že v soboto. Ne gre za tekmo med Alenko in menoj. Namreč, tudi po kongresu je možno, da imamo predsednico vlade in župana glavnega mesta. Poudaril pa bi, da se druge stranke preveč vtikajo v Pozitivno Slovenijo, naj raje poskrbijo za svoje stranke,'' je dejal Zoran Janković.

Na vprašanje o tem, zakaj se je odločil za kandidaturo pa je dejal: ''Razlog za kandidaturo je, ker stranka ne more imeti dvojnega vodstva. Vlada ima priliko, da zaključi mandat, prijavljam pa se zato, ker želim državi dobro. In to je moč doseči samo s programom, ki ga je sprejela stranka. Zato se morajo natančno postaviti roki za ključne reforme in ukrepe. Torej se vidimo na kongresu, 25. aprila.''

In kaj Janković meni o ostalih strankah? 

''Zanimivo se mi zdi, da se Karl Erjavec stalno vtika v našo stranko, sam pa skače iz ene strani na drugo. To je malce sporno. Prav tako pa se mi smešno zdi, da me ljudje stalno sprašujejo, ali bom umaknil kandidaturo. Edina ovira, da ne bi prišel na kongres bi bila ta, če bi me slučajno priprli. Morate razumeti, da to ni tekma z Alenko, to je vrnitev h korenimam programa stranke, je boj za kvalitetna življenja v državi.''

In kakšne so njegove bodoče predstave o državi? 

Janković je izrazil, da si predstavlja sebe kot predsednika stranke, alenko pa kot premierko. Obenem tudi pravi, da to sicer ni običajno, v isti sapi pa poudarja in se sprašuje, zakaj bi morali vse početi tako kot je to v navadi. 

Kako pa je odgovoril na vprašanje ali je pripravljen prevzeti odgovornost, če zaradi njegove zmage na kongresu pade vlada? 

"To ni moja odgovornost. Naj drugi prevzamejo to odgovornost in pokažejo svojo državotvornost."

Kaj pa zloglasni Gašpar Gašpar Mišič?

Zamenjavo Mišiča je Janković komentiral takole: "Izjava predsednice sveta Luke Koper je nekredibilna in smešna. Rezultati so boljši in očitno se v upravi ne razumejo, in tistega, ki ne more slediti viziji, ga predsednik uprave odstavi. Tu pa so odstranili napačnega. Edina zadeva, ki kaže ali je nekdo dober ali ne je rezultat. In tukaj je rezultat odličen!

 

Več sledi!