Črna kronika

Mariborčan nad policiste naščuval dva velika psa

STA/M.J.
14. 4. 2014, 11.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Mariborski policisti so pretekli teden na območju Tabora v Mariboru zaradi utemeljenega suma proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami odvzeli prostost 32-letnemu Mariborčanu. Pri tem so morali uporabiti prisilna sredstva, saj se je prijetju upiral in nad njih naščuval dva večja psa. Poleg kazenske ovadbe si je tako prislužil še denarno kazen.

Policisti so po prijetju na podlagi odredbe sodišča v osumljenčevem stanovanju opravili hišno preiskavo in pri njem našli posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane konoplje ter zasegli večjo količino marihuane, hašiša, hašiševega olja, ecstasyja in amfetaminov, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policija

Ob tem so našli tudi več pripomočkov, ki se uporabljajo za gojenje konoplje oziroma izvrševanje kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, kot so prezračevalni sistemi, transformatorji, časovni merilci za vklop in izklop električne energije, dušilke, merilci temperature in vlage, elektronske tehtnice in podobno.

Zoper 32-letnika bodo policisti na mariborsko tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Zaradi neupoštevanja zakonitih ukazov policistov in ščuvanja psov proti policistom si je Mariborčan prislužil še plačilni nalog in globo v višini 542,48 evra.