Svet

Otroka prodaja na spletu

S.R.
15. 11. 2013, 13.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Saj ni res, pa je. Neka brazilska mamica naj bi na spletu objavila oglas, v katerem prodaja svojega otroka. Razlog? Otrok naj bi preveč jokal.

olx.com.br

Oglas, za katerega je policija sicer kmalu sporočila, da najverjetneje ni pristen je bil sicer kmalu umaknjen zaradi kršenja pogojev uporabe strani. Je pa v oglasu pisalo, da se otrok prodaja za 1000 brazilskih realov oziroma 320 evrov.

Oglas s sliko otroka je bil objavljen na spletni strani OLX, kjer je zraven pisalo da ''otrok veliko joka, mi ne pusti spati, jaz pa moram delati''. V oglasu je bila tudi kontaktna številka, ki pripada predmestju brazilskega mesta Goiania. A na številki se nihče ni javil. OXL je sicer spletna stran, namenjena prodaji in kupovanju najrazličnejših stvari.

Oglas se je na strani znašel v torek, 12.11. po 24 urah pa je bil odstranjen zaradi kršenja pogojev uporabe.

Marcela Orçai, detektivka z oddelka za zaščito otrok, ki vodi preiskavo primera je povedala, da je bil celoten oglas najverjetneje potegavščina, saj ime in naslov na oglasu ne obstajata. Sicer pa policija budno spremlja spletno stran, ter predmestje, kjer naj bi otrok živel.