Slovenija

Mariborski kriminalisti so našli ukradene delovne stroje

STA
15. 11. 2013, 12.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mariborski kriminalisti so v sodelovanju z avstrijskimi varnostnimi organi odkrili 53-letnega moškega iz okolice Slovenske Bistrice, ki je pri sebi skrival več v Avstriji in Sloveniji ukradenih vozil znamke BMW. Osumljenca zdaj čaka kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja, za kar mu grozi do treh let zaporne kazni.

PU Maribor

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor, so njihovi kriminalisti v začetku novembra v sodelovanju z avstrijskimi kolegi na območju Slovenske Bistrice odkrili dva avtomobila višjega cenovnega razreda, BMW 318d in BMW X3, za katera so ugotovili, da sta bila nedolgo pred tem ukradena v sosednji Avstriji.

V nadaljnji preiskavi so kriminalisti našli in zasegli še eno vozilo znamke BMW X3, za katerega so prav tako ugotovili, da je bil ukraden v Sloveniji. Zasegli so še več delov vozil, za katere kriminalisti izvor še ugotavljajo, dosedanje ugotovitve pa že potrjujejo, da izvirajo vsaj še iz dveh kaznivih dejanj odtujitve vozil na območju Slovenije. Skupna vrednost doslej ugotovljenih odtujenih vozil znaša okoli 140.000 evrov.

Sicer pa so tamkajšnji kriminalisti v sodelovanju z nemškimi varnostnimi organi v okolici Ptuja izsledili tudi dva delovna stroja, za katera je bilo ugotovljeno, da sta bila približno tri tedne pred tem ukradena v Nemčiji. Delovna stroja je skrivalo podjetje, ki se ukvarja z gradbeništvom, zato je bilo odkritje teh delovnih strojev toliko zahtevnejše. Skupna vrednost obeh delovnih strojev je okoli 60.000 evrov.

Osumljenemu moškemu, ki je delovna stroja skrival v gradbenem podjetju, po podani kazenski ovadbi prav tako grozi do tri leta zapora.

PU Maribor