Svet

Zažgala se je vsa družina

G.S.
15. 7. 2013, 12.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pet družinskih članov se je zažgalo pred vladnim uradom v zahodnoindijskem mestu v znak protesta, ker so jim hoteli podreti hišo.

V znak protesta se je zažgala vsa družina.

Pet odraslih članov družine se je v obupu polilo s kerozinom in se zažgalo zaradi odločitve občinskih oblasti, da bodo porušili njihov dom. Štiri žrtve – oba sinova in njuni ženi – – so umrli po šokantnem protestu v mestu Rajkot v zahodni Indiji.
62-letna Hasumati Dalvani, njena sinova, 40-letni Bharat Mansingh in 38-letni Girish Mansingh, ter njuni ženi, 35-letna Asha in 33-letna Rekha, so si telesa polili s kerozinom, potem pa so se zažgali.

Družina se je z vsemi sredstvi bojevala proti odločitvi občine, da poruši njihovo hišo, v kateri so mati in sinova živeli 35 let. Razlog za rušenje so bile pritožbe drugih stanovalcev, da je konstrukcija stavbe nevarna.

Priče samozažiga so poskušale pogasiti ogenj s kosi zaves, vendar so bile prepozne. Oba sinova in njuni ženi so umrli v bolnišnici. Župan mesta Rajkot Janak Kotak je po tragediji zanikal, da bi občina nameravala porušiti stavbo. Policija je aretirala štiri osebe, ki so družini pomagale pri samosežigu.

Občina je tudi najavila, da bodo sorodnikom tragično preminulih izplačali 32.000 evrov odškodnine.