Slovenija

Pred Gospodarskim razstaviščem spolno napadel 23-letnico

M.R.
15. 7. 2013, 11.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Če bo obtožnica postala pravnomočna, se bo 28-letni Litijan na sodišču moral zagovarjati zaradi spolnega nasilja in povzročitve hude telesne poškodbe.

Thinkstock
Na Gospodarskem razstavišču je bila spolno in fizično napadena 23-letna ženska.

Thinkstock
Fotografija storilca, ki so jo posnele nadzorne kamere.
13. aprila, okoli pol šestih zjutraj, je bila pri Gospodarskem razstavišču na Linhartovi ulici v Ljubljani fizično in spolno napadena 23-letna ženska.

Policisti so še isti dan prijeli 32-letnega domačina Martina C., ki ga je tožilstvo le nekaj dni prej obtožilo treh poskusov posilstev v Ljubljani (pred ljubljanskim okrožnim sodiščem trenutno poteka sojenje za zaprtimi vrati), a se je izkazalo, da se zavarovane sledi s kraja zločina ne ujemajo z njegovim DNK-jem.

20. aprila so policisti sporočili, da preverjajo nove okoliščine, javnosti pa so posredovali fotografijo domnevnega storilca, ki so jo posnele nadzorne kamere.

24. aprila so odvzeli prostost 28-letnemu Dejanu B. z območja Litije, ki je po obisku preiskovalnega sodnika pristal v priporu. Obtožnica je bila vložena 18. junija, ni pa še pravnomočna.

Za kaznivo dejanje spolnega nasilja, ki je bilo storjeno na posebno poniževalen način, kazenski zakonik predvideva od tri do petnajst let zapora, za hude telesne poškodbe pa je zagrožena zaporna kazen od šestih mesecev do petih let.