Svet

Šokantna fotografija: Julija Timošenko v kritičnem stanju

K.A.
20. 6. 2013, 21.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Voditeljica ukrajinske opozicije je v vse slabšem zdravstvenem stanju, trdi njena hči, ki jo občasno obišče v bolnišnici.

Facebook
Na protibolečinskih tabletah

Julija Timošenko naj bi bila v izjemno slabem zdravstvenem stanju, vsaj tako trdi njena hči Jevgenija, ki jo redko lahko obišče v bolnici.

»Pri vsakem premiku občuti zelo močne bolečine, čeprav že dlje časa jemlje protibolečinske tablete,« je novinarjem zaupala Jevgenija.

Timošenkova je bila leta 2011 obsojena na sedem let zapora, ker je prekoračila pooblastila, a že več kot leto dni kazen prestaja v bolnišnici, kjer se zdravi zaradi bolečin v križu.

Jevgenija je tako medijem zaupala, da njena mati brez pomoči sploh ne more več hoditi, na postelji pa lahko sedi le kratek čas.

Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika, saj je prepričana, da so politično motivirane s strani njenega največjega rivala, ukrajinskega predsednika Viktorja Janukoviča.

V aprilu je evropsko sodišče za človekove pravice presodilo, da je zaprtje Julije Timošenko nezakonito, oblasti zahodnih držav pa so prav tako ostro obsodile njeno zaprtje.