Slovenija

Lipa danes vrat najverjetneje ne bo odprla

STA / J.P.
20. 6. 2013, 20.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V gostinskem lokalu Lipa za danes zvečer med 20. in 4. uro zjutraj napovedane javne prireditve po vsej verjetnosti ne bo.

Očitno ostaja zaprta.

Lastnik lokala, družba Viro-Tim, sicer niti nima dovoljenja za obratovanje, kljub prijavi javne prireditve pa so na policiji napovedovali, da bi to prireditev spremljali in posredovali v primeru kršitev.

Viro-Tim nima dovoljenja za obratovanje v rednem času, se pravi do 22. ure, niti za obratovanje v podaljšanem času do 4. ure zjutraj. Družba se je temu želela izogniti s prijavo javne prireditve.

Iz podatkov seznama prijavljenih javnih prireditev in javnih shodov na upravni enoti Ljubljana je razvidno, da je Viro-Tim prijavil štiri javne prireditve, in sicer za danes, petek, soboto in ponedeljek. Vse naj bi se začele ob 20. uri, končale pa ob 4. ali pa 5. uri zjutraj naslednjega dne. Na upravni enoti pa so dejali, da je prijava nepopolna, na kar so tudi opozorili pooblaščenko družbe Mileno Zavašnik. Za zdaj pa še ni znano, če bo prišlo do izvedbe preostalih treh prijavljenih prireditev.

S prijavo omenjenih javnih prireditev so seznanjeni tudi na policiji, saj je treba prijavo oddati tudi na policijsko postajo. Tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek je za STA pojasnil, da lahko policija v takšnih primerih preveri prijavo in opozori prireditelja, ali je izvedba možna ali ne.

Dejal je, da so v primeru omenjenih prireditev v Lipi organizatorja obvestili, da se dovoljeni obratovalni čas lokala Lipa ne ujema s časom prijavljenih prireditev. V primeru kršitev pa bi policija obvestila pristojne inšpekcijske službe. Največ pristojnosti na tem področju ima sicer tržni inšpektorat, ki lahko lastnika, če nima ustreznih dovoljenj, oglobi, ali pa lokal zapre, če se kršitve ponavljajo.