Svet

Dekle izsiljevano s Facebookom

J. P.
20. 6. 2013, 20.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predala mu je nakit, katerega znatni del je bil družinska zapuščina, ko pa je tega zmanjkalo, je zahteval še denar. Da bi si prehranila sramoto, je razmišljala o samomoru.

Wikipedia
Negativni vidik družbenih omrežij

Dvaindvajsetletni Aamir Khan iz Leicestra v Veliki Britaniji je z izsiljevanjem od svoje šestnajstletne žrtve pridobil za slabih 17.500 € nakita.

Dekle islamske veroizpovedi je bilo tako osramočeno, da je premišljevala o pobegu ali samomoru, saj jo je Khan prepričal, da je njuno občevanje posnel s svojim telefonom.

Zagrozil naj bi ji že nekaj minut po tistem, ko jo je odložil doma, češ da bo posnetke pustil v njenem nabiralniku oziroma jih objavil na Facebooku.

Dekle je razmišljalo tudi o samomoru.

Nakit in razne zapuščinske artefakte mu je posredovala skozi okno svoje spalnice. Vendar pa tudi to ni bilo dovolj, saj je zahteval še dodatnih 600 €.

Grozilna sporočila je na njenem telefonu odkrila sestra, potem ko je bil v njihovem domu prijavljen vlom. Obsojen je bil na tri leta in sedem mesecev ječe, dekletova lastnina pa zaenkrat še ni bila najden, kakor tudi niso bili najdeni domnevni sporni posnetki.

Nadalje je bila Khanu izdana tudi prepoved približevanja in stikov z žrtvijo in njeno družino.