Slovenija

Sodišče o skrivanju koroške deklice

M.R.
20. 6. 2013, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Matic Munc in štirje soobtoženi naj bi še pred sodnimi počitnicami sedli na zatožno klop slovenjgraškega okrožnega sodišča. Grozi jim do pet let zapora.

Mediaspeed
V javnosti izredno odmevna zadeva bo vendarle dobila sodni epilog.

Po pisanju Dnevnika je sodišče za 9. in 12. julij razpisalo predobravnavni narok, na katerem se bodo obtoženi imeli priložnost izjasniti o očitkih.

Punčko so našli marca lani, le nekaj dni po aretacijah Munca in Markačeve. 

Pisali smo že, da Matica Munca, njegovo ženo Jernejo Munc, sodelavko svetovalnice Akcija! Natalijo Markač ter dekličine stare starše po očetovi strani obtožba bremeni odvzema mladoletne osebe. Obdolženi so deklico pred mamo in njenim očetom, domnevno pedofilskim dedkom, na različnih lokacijah po Sloveniji in Avstriji skrivali več kot eno leto.

Punčko so našli marca lani, le nekaj dni po aretacijah Munca in Markačeve. Glavni protagonist Munc je sicer že ob vložitvi obtožnice dejal, da bo pred sodiščem dokazal nedolžnost ter razkril koruptivna omrežja 'slovenske sociale, policije, tožilstva in sodišč', tako da priznanja krivde od njega ni pričakovati.

Spomnimo še, da je bil oče deklice Boštjan Kaker decembra lani zaradi odvzema mladoletne osebe in zanemarjanja otroka ter surovega ravnanja pravnomočno obsojen na 2 leti in 8 mesecev zapora. Kot je znano, je bila punčka, preden so se stvari začele zapletati pred očmi javnosti, s pravnomočnim sklepom dodeljena mami.

Oče Kaker je sicer javno zatrdil, da je Muncu in Markačevi že kmalu po priprtju junija 2011 pisal, naj deklico prenehajo skrivati, vendar njegovih navodil nista upoštevala.