Svet

Iz tujine toaletni papir za venezuelsko revolucijo

STA / J.P.
16. 5. 2013, 10.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Venezuelska vlada se je odločila, da bo uvozila 50 milijonov rol toaletnega papirja in na tak način zadovoljila povpraševanje na trgu, prav tako pa ukanila medijsko kampanjo opozicije.

Wikipedia
Ni pomanjkanja, obstaja pa menda večje povpraševanje.

Ta naj bi vzpodbudila povečano povpraševanje po tem osnovnem higienskem izdelku, danes poroča nemški dnevnik Franfkurter Allgemeine Zeitung.

Venezuelski minister za trgovino Alejandro Fleming je tako obelodanil, da bo "revolucija v tujini nabavila toaletni papir in na tak način odpravila skrbi naroda o domnevnem pomanjkanju straniščnega papirja".

Dodal je, da v Venezueli, kjer na mesec porabijo 125 milijonov rol toaletnega papirja, ni nobenega tovrstnega pomanjkanja, obstaja pa "prekomerno" povpraševanje po dodatnih 40 milijonih rol toaletnega papirja. Tega naj bi po mnenju venezuelskega predsednika Nicolasa Madue začela kopičiti prav opozicija, ki naj bi ga na ta način želela strmoglaviti.

Toaletni papir v Venezueli sodi med izdelke, ki jih ciklično primanjkuje v trgovini ali pa v celoti začasno izginejo s trgovskih polic. Opozicijski politiki in zasebni podjetniku krivdo za to pripisujejo nestabilni gospodarski politiki vlade, za katero sta značilna visoka inflacija ter nadzor nad cenami in menjalnim tečajem, še piše FAZ.