Slovenija

Porast droge v okolici Škofje Loke

STA / J.P.
16. 5. 2013, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Drogo, katere vrednost bi na trgu znašala prek 50.000 evrov, so zasegli, preiskovalna sodnica pa je za osumljenega odredila pripor.

Dolenjski list

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Kranj so kazensko ovadili 52-letnega moškega iz okolice Škofje Loke, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Kot so danes sporočili iz PU Kranj, so kriminalisti zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je osumljeni izvršil očitano mu kaznivo dejanje, v začetku maja preiskali njegovo stanovanje in druge prostore, ki jih je uporabljal. Našli so okoli 15 kilogramov posušene konoplje, poleg tega pa še prek 2300 sadik oziroma rastlin, ki imajo značilnosti konoplje, ter pripomočke za njihovo hrambo in proizvodnjo.

Prepovedano drogo in predmete so kriminalisti zasegli, 52-letnika pa so pridržali in ga zaslišali. S kazensko ovadbo so ga po zaslišanju privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor. Vrednost zasežene prepovedane droge bi na trgu znašala prek 50.000 evrov, so navedli na PU Kranj.