Svet

Apple in obnovljivi viri energije

STA / J.P.
1. 4. 2013, 08.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški tehnološki velikan Apple, ki se je lani soočal z očitki, da v proizvodnih procesih ne izkorišča dovolj možnosti obnovljivih virov energije.

Facebook

Za oskrbo svojih poslovnih prostorov sedaj v 75 odstotkih uporablja energijo, pridobljeno iz obnovljivih virov. Kljub temu pa večino Applovih tovarn še vedno poganjajo fosilna goriva.

Prostori tehnološkega velikana na sedežu v Silicijevi dolini, v nemškem Münchnu, irskem Corku ter njihovem največjem podatkovnem centru v Severni Karolini se sedaj oskrbujejo z obnovljivimi viri energije, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Vodja marketinga v Applu Scott Brodrick je dejal, da je najbolj ponosen, da z obnovljivimi viri energije poganjajo podatkovni center v Severni Karolini, ki bi po njegovem mnenju moral biti vzor za vse ostale objekte. Applova uporaba obnovljivih virov energije se je sicer od leta 2010 povečala za 114 odstotkov.

Njihov napredek pri uporabi obnovljivih virov energije je pohvalila tudi nevladna okoljska organizacija Greenpeace, ki je družbo še lansko leto uvrščala na konec seznama energetsko učinkovitih tehnoloških podjetij.