Slovenija

Remškar začel mandat direktorja Onkološkega inštituta Ljubljana

STA / J.P.
1. 4. 2013, 07.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Janez Remškar z današnjim prevzema vodenje Onkološkega inštituta Ljubljana. Na tem mestu je nasledil Ano Žličar, ki se sicer za vnovični mandat ni potegovala.

Mediaspeed
Robert Cugelj in Janez Remškar

Njegove prednostne naloge so pregled finančnega stanja inštituta, organizacija enodnevne bolnišnice znotraj inštituta in urejanje notranjih nesoglasij.

Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je Remškarja imenoval v začetku januarja, vlada pa je soglasje k imenovanju dala 21. februarja.

Remškarjeve kandidature sicer ni podprl noben predstavnik delavcev v svetu zavoda. Po besedah Primoža Strojana iz sektorja za radioterapijo so pričakovali, da bo kandidat, ki bi ustrezal kriterijem zaposlenih, mlajši, da bo prihajal neposredno iz zdravstvenega menedžmenta in iz prakse. Remškar bo namreč izpolnjeval pogoje upokojitve že tekom prihodnjih štirih let, za kolikor je imenovan.

Remškar je do zdaj opravljal različne vodstvene funkcije v zdravstvu, pred tem pa je deloval v svojem osnovnem poklicu internista v Bolnišnici Golnik. Med letoma 1994 in 2002 je bil poslovni in strokovni direktor Splošne bolnišnice Jesenice, naslednja tri leta pa nadzorni zdravnik na Zavodu za zdravstveno zavarovanje.

Od leta 2005 do 2011 je vodil direktorat za zdravstveno varstvo na ministrstvu za zdravje. Zadnja leta je bil zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana kot svetovalec strokovne direktorice, bil pa je tudi predsednik sveta Onkološkega inštituta.