Slovenija

V Mirni Peči 15. vseslovenski blagoslov motorjev in motoristov

STA / J.P.
1. 4. 2013, 07.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Mirni Peči ob današnjem velikonočnem prazniku pripravljajo 15. tradicionalno srečanje motoristov z blagoslovom motorjev.

Dolenjski list
Blagoslov motorjev

Na srečanju, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot 8000 motoristov, ob slabi vremenski napovedi letos pričakujejo do 1500 motoristov, je predstavnik Motokluba Trebnje Leopold Pungerčar povedal za STA.

Po besedah predstavnika prirediteljev in predsednika Zveze motoklubov Slovenije Pungerčarja bodo osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim programom začeli po praznični maši ob 11. uri. Na prireditvi se bodo spomnili pokojnih mirnopeških rojakov, ustanovitelja in vodjo narodnozabavnega ansambla Lojzeta Slaka ter pesnika Toneta Pavčka.

Kot je poudaril, pa namen mirnopeškega srečanja ni samo sestajanje motoristov, temveč želijo z njim javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost. Čeprav se z vsakim letom izboljšuje, je še vedno nezadostna, je ocenil.

Hkrati je opozoril, da se zaradi dolge zime letošnja motoristična sezona še ni prav začela in da ceste še niso pripravljene za tovrstni promet. Motoristi naj bodo zato v teh prvih dneh na cesti posebej pozorni tudi na umazanijo in pesek, kar cestne službe še niso uspele počistiti s cest, je še povedal Pungerčar.