Svet

Več kot sto mrtvih v požaru v tekstilni tovarni v Bangladešu

STA / S.R.
25. 11. 2012, 08.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V neki tekstilni tovarni v Bangladešu je v soboto zvečer izbruhnil velik požar, ki je zahteval najmanj sto življenj, poročajo tuje tiskovne agencije.

Gasilci so požar v sedemnadstropni stavbi pogasili šele zjutraj, bojijo pa se, da bodo na koncu našteli še več žrtev obsežnega požara.

Po uradnih podatkih so gasilci doslej iz velike tovarne v Daki prinesli najmanj sto trupel. Še 12 ljudi pa je umrlo, ko so se skušali iz goreče stavbe rešiti s skokom na tla. Iskanje ponesrečenih v stavbi se nadaljuje, oblasti pa se bojijo, da bodo našli še več žrtev požara, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Zakaj je prišlo do požara, ki je izbruhnil v skladišču v pritličju, še ni znano. Lastnik je že zatrdil, da so izpolnjevali varnostne standarde. Tovarna sicer dela oblačila za številne multinacionalke v Evropi in ZDA, še poroča AP.

Bangladeš je drugi največji izvoznik oblačil na svetu, takoj za Kitajsko. Lani je izvoz bangladeške tekstilne industrije presegel 19 milijard dolarjev, kar predstavlja kar 80 odstotkov vsega nacionalnega izvoza.