Vreme

Vreme: Oblačno bo

STA
24. 11. 2012, 17.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ponoči bo prehodno več oblačnosti. Jutri bo na vzhodu in severu deloma sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Dopoldne bo ponekod megla. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, najvišje dnevne od 8 do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo prehodno pooblačilo. Jutri bo več sonca proti vzhodu, zahodno od nas pa bo zmerno do pretežno oblačno.

Vremenska slika: Nad Atlantikom sta dve ciklonski območji z vremenskimi frontami, ki vplivajo na vreme nad zahodno in severno Evropo. Nad Sredozemljem in srednjo ter vzhodno Evropo pa se zadržuje šibko območje visokega zračnega tlaka. V nižjih zračnih plasteh se nad našimi kraji zadržuje vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek in torek bo na vzhodu deloma sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. V noči na sredo in v sredo se bo dež postopno razširil nad vso Slovenijo, več padavin bo na zahodu.