Svet

V verižnem trčenju v ZDA udeleženih več kot 140 vozil

STA / S.R.
23. 11. 2012, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V verižnem trčenju najmanj 140 vozil na avtocesti v ameriški državi Teksas sta mrli dve osebi, več kot 80 je bilo ranjenih.

Nesreča se je zgodila v četrtek ob jutranji konici, ko je bila na območju gosta megla. Reševalci so iskali preživele izpod razbitin v kilometre dolgi koloni zverižene pločevine.

Predstavnik policije Rod Carroll je razmere označil za katastrofalne. "Avtomobili so eden na drugem," je dejal v četrtek zvečer po poročanju ameriške tiskovne agencije AP.

Nesreča se je zgodila na avtocesti 10 kakih 128 kilometrov vzhodno od Houstona. Po njegovih besedah so 80 do 90 ljudi odpeljali v bolnišnice, od katerih jih je med deset in 12 v kritičnem stanju. V verižnem trčenju je bilo po njegovih besedah udeleženih med 140 in 150 avtomobilov in tovornjakov.

Dodal je, da je bila megla tako gosta, da ob prihodu na kraj nesreče policisti niso takoj uvideli, da gre za verižno trčenje. Kot so sporočile lokalne oblasti, je do verižnega trčenja prišlo, ko so se vozila zaletela v vozili, ki sta pred tem trčili. Do verižnih trčenj je prišlo tudi na nasprotnem voznem pasu avtoceste.

Carroll je dodal, da so ljudje, ki niso bili ranjeni, pomagali tistim, ki so bili, medtem ko so reševalci iskali preživele pod razbitinami. "Ljudje so samo pomagali ljudem," je dodal.

Po osmih urah so odsek avtoceste znova odprli.