Svet

Neurje v Južni Ameriki zahtevalo smrtne žrtve

STA / S.R.
20. 9. 2012, 14.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Neurja z močnim vetrom s sunki do 140 kilometrov na uro so v sredo pustošila po Južni Ameriki

Viharno vreme je najbolj prizadelo Paragvaj, kjer je umrlo pet ljudi. Dve smrtni žrtvi so zabeležili v Urugvaju, o dveh mrtvih pa so poročali tudi iz Bolivije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Neurje je v Paragvaju opustošilo predmestje prestolnice Asuncion, Roque Alonso, kjer je umrlo pet ljudi. Štirje policijski kadeti so umrli, 15 pa je bilo poškodovanih, ko se je med pustošenjem viharja porušila streha njihove kasarne. Poleg tega je življenje izgubil 16-letnik, na katerega je padla cisterna z vodo v tamkajšnjem trgovskem središču.

V Paragvaju je bilo uničenih najmanj 5000 hiš. Skupno je bilo zaradi nesreč, povezanih z vremenom, poškodovanih več kot 80 ljudi, so sporočile pristojne oblasti.

V Argentini in Urugvaju je močan veter, ki je dosegal okoli sto kilometrov na uro, odnašal strehe ter ruval drevesa in električne drogove. Več regij je ostalo brez elektrike.

Zaradi viharnega vremena sta v Urugvaju življenje izgubila dva človeka, ko so narasle vode odnesle njun avtomobil. V državi so zaprli pristanišča, okoli 460 ljudi je moralo zapustiti domove. Ženska in njena hčerka pa sta umrli v Boliviji, ko so narasle vode odnesle cesto v Santa Cruzu.