Slovenija

To se je dogajalo v Izoli

Karmen Š.
20. 9. 2012, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mednarodni salon navtike Slovenian Boat Show je v sredo 19. septembra drugič odprl vrata.

Salon navtike gosti 41 razstavljavcev na morju in na kopnem, ki se predstavljajo z 61 plovili in navtično opremo, poleg tega pa je na ogled tudi 5 premier (Jeanneau 509, Azuree 33, Dufour Grand Large 335, Rodman spirit 31 HT, Remus 540/550 Open). 

Otvoritev Slovenian Boat Showa – Izola 2012 se je v Marini v Izoli odvila pred okoli 150 zbranimi povabljenimi gosti. Povabljence so najprej počastili z otvoritvijo slikarske razstave Milene Gregorčič, nakar se je vodja prireditve, gospod Matjaž Francé v nagovoru zahvalil vsem razstavljavcem, sponzorjem in partnerjem, ki so omogočili letošnji salon plovil. 

##IMAGE-14880##Sledeča govorca sta bila direktor Portinga, gostitelja prireditve, Enrico Galassi, ter izolski župan, mag. Igor Kolenc. Galassi je poudaril, da razmere na mednarodnem trgu navtike ne dajejo enoznačnih signalov, saj da kriza je in je ni. V Italiji, ki predstavlja 60 odstotkov evropske navtične proizvodnje, po njegovih besedah ni prišlo do zmanjšanja produkcije plovil, so se pa močno usmerili v izvoz tudi izven Evropske unije. 

Izolski župan Igor Kolenc je s svoje strani napovedal podporo organizatorjem pri izvedbi sejma tudi v prihodnje. «Vesel sem, da ste organizatorji zbrali dovolj volje, poguma in energije za pripravo in izvedbo letošnjega navtičnega sejma v Izoli. S tem ste dokazali, da je z voljo in trdim delom možno marsikaj narediti. Konkurenca pa je, vemo, pogon napredka. Obiskovalci so tisti, ki bodo presodili kakovost programa, ki ga Slovenian Boat Show ponuja. Občina Izola bo vsekakor sejmu stala vedno ob strani, saj gre za skrbno načrtovano navtično prireditev, s katero mesto vedno znova oživi.« 

Svečano in uradno je Slovenian Boat Show – Izola 2012 odprl slovenski olimpijec in veliki prijatelj izolske Marine Vasilij Žbogar. Pri tem je poudaril, da je navtika bila vedno doma v Izoli in mora tukaj tudi ostati 

Po zakuski je sledil še atraktiven nastop Roka Florjančiča, svetovnega prvaka v jet skiju v disciplini free style. S svojimi neverjetnimi točkami je navdušil obiskovalce ter organizatorje in si prislužil glasne ovacije vseh zbranih.