Stanje v prometu

Pločevina se premika proti jugu, prihaja do zastojev

S.R.
22. 6. 2024, 11.14
Posodobljeno: 22. 6. 2024, 12.55
Deli članek:

Na slovenskih cestah v smeri obale danes pričakovano vlada precejšnja gneča.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Da utegne ta konec tedna zlasti na avtocestah proti Hrvaški prihajati do zastojev, so že opozorili na Avto-moto zvezi Slovenije (AMZS). Obenem so izpostavili, da letošnje poletje, zlasti od naslednjega tedna naprej, ko se počitnice začnejo tudi v delu Avstrije in Švice, na Slovaškem, Češkem, pričakujejo še večjo prometno obremenitev. Do gneče prihaja že danes.

Po podatkih prometno-informacijskega centra je trenutno stanje na cestah sledeče:

- gnečo beležijo na koncu podravske avtoceste pred prehodom Gruškovje proti Hrvaški, kjer nastajajo približno pol ure dolge zamude;

- do zastojev prihaja na primorski avtocesti pred Brezovico proti Kopru, in sicer na ljubljanski zahodni obvoznici iz smeri Gorenjske, kjer občasno zapirajo predor Šentvid (zamuda pol ure in se povečuje), in na ljubljanski južni obvoznici iz smeri Barja (zamuda približno 25 - 30 minut);

- gneča je tudi na cestah Šmarje - Koper v obe smeri, Izola - Lucija v obe smeri in Ljubljana - Brezovica in Lesce - Bled.

Zaradi del do zastojev prihaja med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica jug proti Mariboru (zamuda približno pol ure). Za osebna vozila je možen obvoz po regionalni cesti Tepanje - Slovenska Bistrica.