Prva izbira ostaja

Odločili glede Magnificovega koncerta v Tivoliju! Ponujajo pa se Stožice, Bežigrad,...

R.T.
19. 6. 2024, 13.31
Posodobljeno: 19. 6. 2024, 13.36
Deli članek:

Konec avgusta je načrtovan koncert Magnifica v Tivoliju. Zapletlo se je pri izdaji dovoljenja, ki je v rokah Zavoda RS za varstvo narave. Zdaj so odločili.

Primož Lavre
Za Magnificov koncert je prodanih že več kot 13.000 vstopnic.

Zavod za varstvo narave je izdal odločbo, ki jo mora prevzeti stranka – zastopnik Magnifica. Več bo znanega jutri.

Že kmalu pa utegne zavod izgubiti možnost odločanja o aktivnosti v Tivoliju. V Mestni občini Ljubljana namreč (Mol) predlagajo spremembo odloka o Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, s katero o soglasju za prireditve na štirih lokacijah v Tivoliju in na Rožniku ne bi več odločal zavod za varstvo narave.  O spremembi odloka bo mestni svet odločal na julijski seji.

Medtem so se Magnificu ponudile druge možnosti za izvedbo koncerta. Spletni portal N1 poroča, da je podjetnik Joc Pečečnik priljubljenemu pevcu dal na voljo bežigrajski stadion, kjer sicer že nekaj let ni bilo prireditve. "Dobili smo ponudbe za izvedbo koncerta na bežigrajskem stadionu, na hipodromu v Stožicah in še na več drugih lokacijah, od različnih ljudi, ki si želijo, da bi bil koncert izpeljan," je za N1 povedal Magnificov menedžer Igor Arih, ki je potrdil, da je dobil obvestilo o izdani odločbi zavoda za varstvo narave, a je še ni prevzel. Prva izbira ostaja Tivoli. Prodanih je že več kot 13.000 vstopnic.

Spomnimo, Zavod RS za varstvo narave je po treh mesecih odločanja marca prošnjo organizatorja Magnificovega koncerta ob 30. obletnici njegovega glasbenega ustvarjanja zavrnil, ker da bi njegova izvedba trajno poškodovala in ogrozila naravne vrednote krajinskega parka. Organizator koncerta Dom svobode se je pritožil na ministrstvo za naravne vire in prostor in ministrstvo pozval, naj samo odloči o zadevi in naj zadeve ne vrača v odločanje zavodu, saj bi to lahko trajalo predolgo. Ministrstvo jim ni v celoti prisluhnilo. Zaradi ugotovljenih proceduralnih napak je razveljavilo odločbo in jo vrnilo zavodu v ponovno odločanje.