Tihotapci

Včerajšnja bera nedovoljenih prehodov državne meje

M.G.
5. 12. 2023, 13.02
Posodobljeno: 5. 12. 2023, 13.08
Deli članek:

Včeraj so policisti imeli precej dela s tihotapci in nedovoljenim prehajanjem državnih mej, skupaj so odkrili več kot 50 takšnih ljudi.

Zdravko Primožič/FPA
Policisti vsakodnevno ulovijo več deset nedovoljenih prestopov državne meje. (slika je simbolična).

Na območju PU Maribor so policisti osumili tri državljane Gruzije, ki so pretihotapili v Slovenijo pet državljanov Turčije. Turke so odpeljali v azilni dom, Gruzijcem pa so odvzeli prostost in bodo privedeni k preiskovalnemu sodniku na Ptuju.

Znotraj policijske uprave Ljubljane so včeraj odkrili francoskega voznika, ki je prevažal tri Ruse, ki so nezakonito prestopili državno mejo, na območju Logatca pa Rusa, ki bo obtožen za isti prekršek, ta je namreč v svojem vozilu prevažal kar osem svojih rojakov.

Kot običajno je bilo najbolj pestro na območju policijske uprave Novo Mesto, kjer so preko celotnega dne ob rednih kontrolah odkrili kar osem različnih tihotapcev, ki so skupaj prevažali kar 37 tujcev, ki so vsi nezakonito vstopili v Slovenijo.

"Najhujša" sta bila voznik Audija, ki je v svoj Audi A4 spravil devet državljanov Turčije in pa Latvijec, ki je v kombiju Ford Tourneo prevažal enajst Turkov. Vsem tihotapcem so policisti odvzeli prostost ter jim zasegli vozila, policijski postopki s tujci, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo pa še potekajo.