Na Hrvaškem

Fabian in Sebastian med ribolovom naletela na negibnega moškega, bilo je kot v filmu

D.K.
5. 12. 2023, 12.20
Posodobljeno: 5. 12. 2023, 13.01
Deli članek:

15-letnika Fabian Oršuš in njegov bratranec Sebastian Novak sta lovila na prodnati obali, ko sta v vodi opazila negibno osebo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na prodnati obali v bližini naselja Domašinec v Međimurju sta v nedeljo okoli 8. ure dva mladoletnika med ribolovom opazila moškega, ki ni kazal znakov življenja. 

Kot je po dogodku za Večernji list povedal Fabian, ki rad lovi ribe in gre vedno na ribolov z bratrancem, sta s Sebastianom med tokratnim ribolovom na vodi opazila nekaj, kar plava. "Sprva nisva vedela, kaj je to. Ko sva ga s palico potegnila proti obali, sva videla, da je to človek. Izvlekla sva ga iz vode, poklicala policijo in reševalce," je dogajanje povzel Fabian.

Pri oživljanju nesrečnega moškega jima je pomagal 28-letnik

Nakar je po njegovih besedah k njima pristopil Ivan Oršuš in moškega začel oživljati. Fabian je ob tem še dodal, da je kaj takega do zdaj videl le v filmih. Hkrati pa je vesel, da je poškodovanec živ.

Ob tem so na međimurski policijski upravi izrekli veliko pohvalo in zahvalo vsem trem mladeničem, ki so s humanim dejanjem reševanja pomagali poškodovancu.