Klicni center

Danes bo že mogoče poklicati na številko 114

S.R./STA
6. 9. 2023, 06.38
Posodobljeno: 6. 9. 2023, 06.40
Deli članek:

Na klicnem centru za obnovo po poplavah, ki bo začel delovati danes in ki bo dosegljiv na telefonski številki 114, bodo na voljo ažurne in verodostojne informacije o obnovi po katastrofalni ujmi.

Marko Vavpotič / M24
Fotografija je simbolična.

Klicni center, ki je namenjen podajanju informacij o obnovi po avgustovskih poplavah, in sicer ne glede na to, kateri resor je primarno odgovoren za zagotovitev informacije, bo deloval vsak delovni dan med 8. in 16. uro in ob sobotah med 8. in 13. uro. Ob morebitnih spremenjenih okoliščinah se lahko delovni čas klicnega centra prilagodi, so pojasnili pri Ukomu.

"Klicni center bo namenjen tako obveščanju kot tudi ozaveščanju prebivalcev na prizadetih območjih, predvsem pa pomoči pri reševanju konkretnih situacij. Povratne informacije, ki jih bodo prejeli svetovalci v klicnem centru, bodo služile odločevalcem pri oblikovanju dodatnih ukrepov za učinkovitejšo pomoč na terenu," so še navedli v Ukomu.

Center bo vodil Andrej Šter z ministrstva za zunanje in evropske zadeve, delo v njem pa bodo opravljali uslužbenci ministrstev in vladnih služb, ki so želeli pomagati prebivalcem, prizadetim ob poplavah. Sredstva za delovanje klicnega centra bodo zagotovila ministrstva in vladne službe v svojih finančnih načrtih.

Klicni center bo danes obiskal premier Robert Golob.