Razlog za optimizem

Cenka iz Polhovega Gradca: »Mostovi so se porušili, a mostovi med ljudmi se pa ne bodo«

S.R.
11. 8. 2023, 11.43
Posodobljeno: 11. 8. 2023, 11.43
Deli članek:

Občina Dobrova - Polhov Gradec jo je glede na izjemno, rekordno količino padavin, odnesla še razmeroma dobro.

Svet24TV
Cenka Plazar iz Polhovega Gradca.

Kot je namreč pojasnil vremenoslovec Blaž Šter, je tiste kritične noči pred tednom dni na območju Polhograjskega hribovja v manj kot desetih urah padlo več kot 200 milimetrov dežja, kar je »več, kot ga v povprečju pade v celem mesecu!« Razdejanje v bližnji okolici je sicer veliko, dodobra je uničilo tudi cestne povezave, ob tem pa grozijo še plazovi, zato je z vidika prometne infrastrukture stanje katastrofalno. V Polhovem Gradcu živi tudi Cenka Plazar, ki je o dogajanju spregovorila za Svet24TV.

Cenka je opisala, da je bilo »vse poplavljeno, travniki, njive,« vse kar so nedavno »glih lepo zglancali, vse imeli lepo pospravljeno, da bomo lahko kmetovali naprej.« Zdaj to ne bo mogoče, zdaj bodo morali vso to garaško delo opraviti znova. »Včasih človeka vse mine,« je zavzdihnila, a hitro odločno nadaljevala: »Ampak če se spomnim na vse te, ki so v še večjih težavah, ki jim je hiše podrlo, stanovanja podrlo, je pa še veliko huje kot to.«

Cenka v tej katastrofi vseeno najde razlog za optimizem. »Hvala bogu, dokler bomo živi in zdravi, da bomo lahko delali, bomo tudi to premagali. Saj Slovenci itak skupaj držimo. Mostovi so se porušili, a mostovi med ljudmi se pa ne bodo,« je poudarila.