Kruto in brezsrčno

Pri Šolti sinoči brutalno ubili delfina

S.Š.
11. 8. 2023, 10.58
Posodobljeno: 11. 8. 2023, 11.17
Deli članek:

Pri Hrvaškem otoku Šolta so včeraj našli mrtvega delfina, na njegovem telesu pa je bilo vidnih več strelnih ran.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična

Truplo so našli ribiči, ob tem pa dejali, da je bilo to najdeno na območju, ki je izjemno priljubljeno. Najverjetneje je delfina ustrelil eden izmed ribičev, ki lovijo na tistem območju. S streli namreč delfine odganjajo od ribiških mrež, ki so namenjene predvsem lovu na sardele. Nesrečni delfin se je mreži očitno preveč približal, ribič pa ga je z naboji zadel, medtem ko ga je želel odgnati.

Hrvaški mediji poročajo, da je bilo a delfinu opaziti vsaj dve strelni rani, verjetno pa ga je lažje oplazil še kakšen naboj.

»Lov« v Rovinju

V hrvaškem morju sicer večkrat opazijo delfine, kot pravijo oblasti pa ljudje ob srečanju z živalmi niso vedno najbolj obzirni. V Rovinju so ravno včeraj zjutraj namreč opazili jato delfinov, namesto da bi jih opazovali z daljave pa se jim je nekaj čolnov pognalo naproti. Eden izmed gliserjev naj bi jati sledil več deset minut.

Primerov neodgovornega ravnanja do živali v morju je zato vse več, hrvaške oblasti pa so ljudi pozvale, naj bodo na morju do narave in živali čim bolj spoštljivi.