Pogrešana oseba

V Pulju izginil moški, našli so ga močno dehidriranega in povsem izmučenega

S.Š.
11. 8. 2023, 09.30
Posodobljeno: 11. 8. 2023, 09.39
Deli članek:

Puljski aktivist Aleksej Orel je bil rešen in nemudoma prepeljan v bolnišnico.

Nacionalna evidencija nestalih osoba HR
Aleksej Orel

V zadnjih dveh dneh se je na stotine prebivalcev Pulja udeležilo iskalne akcije za pogrešanim aktivistom Aleksejem Orlom. Njegovi družinski člani so v sredo popoldan podali izjavo za javnost, v kateri so sporočili, da se je Aleksej s prijateljem odpravil na kavo, domov pa se ni vrnil. Izključen je bil tudi njegov mobilni telefon. Sprva so iskalno akcijo začeli prebivalci Pule, nato pa so se jim pridružili tudi policisti, saj so Alekseja po 24. urah tudi uradno začeli obravnavati kot pogrešano osebo.

Danes v jutranjih urah so aktivista le našli, sicer močno dehidriranega in le napol pri zavesti. Nahajal se je na območju Šišana, takoj pa so ga prepeljali v puljsko bolnišnico. "Najden je bil ob 8.18 v gozdnem območju na območju nekdanje vojašnice Svetice. Odpeljan je bil v bolnišnico," so povedali na PU Istre. Tudi njegovim svojcem je zdaj nekoliko odleglo, še vedno pa ni znano, zakaj je Aleksej izginil.  "Živ je, diha, a potrebuje zdravniško pomoč. Še vedno smo zelo napeti in prestrašeni," je povedal vir blizu družine.

V očeh javnosti

Orel je dolgoletni aktivist in znan član puljske družbene skupnosti, v javnosti pa je najbolj izstopal lani, ko je ustanovil Iniciativo za Lungomare, ki je želela sprožiti referendum in preprečiti gradnjo hotela Valkane na najbolje ohranjeni puljski promenadi ob morju.