Ni bil migrant

Na Novi24TV lagali o tem, kdo je oropal Ljudmilo Novak

R.T.
25. 7. 2023, 11.02
Posodobljeno: 25. 7. 2023, 13.55
Deli članek:

Evropska poslanka iz vrst NSi Ljudmila Novak je ovrgla neresnice, ki jo o njej širijo na spletnem portalu Nova24TV.

S.R./M24
Ljudmila Novak je pojasnila, kaj se je zgodilo.

Portal, ki je naklonjen stranki SDS, je navajal pisanje Andreje Valič Zver, žene evropskega poslanca Milana Zvera. Ta je zapisala: »Naj zapišem, da je po zanesljivih virih nezakoniti migrant sredi belega dne v Ljubljani oropal evropsko poslanko.« Na portalu Nova24TV so dodali, da je šlo po njihovih »zanesljivih« virih za Ljudmilo Novak.

Toda Ljudmila Novak je pisanje portala označila za lažnivo. »Ne drži, da bi me oropal migrant,« je povedala novinarjem Reporterja. Potrdila pa je, da se je pred enim letom na ploščadi nad garažno hišo Kozolec, medtem ko je bila z vrečko in torbico v rokah na poti do parkirišča pod Kozolcem, nekdo zaletel vanjo in ji iz rok izpulil torbico. »Mimo mene sta se odpeljala dva fanta na istem skiroju ali rolki, zadnji je držal v rokah mojo torbico. Tekla sem za njima do Dvořakove ulice in kričala na pomoč, vendar nikogar v tistem trenutku ni bilo v bližini. Fanta pa sta izginila za vogalom. Nato mi je nasproti prišel neki gospod, prosila sem ga za telefon in poklicala policijo, ki sem ji dogodek tudi prijavila. Tri ure pozneje me je policija obvestila, da so mojo torbico našli v travi v bližini bencinske črpalke. Tam so bili vsi moji dokumenti, ukradene pa je bilo nekaj gotovine, ki sem jo imela v denarnici,« se je neprijetnega dogodka spominjala Novakova.

14-letnik iz Ljubljane

Storilca so policisti ujeli in čez nekaj mesecev je evropska poslanka NSI dobila vabilo sodišča za pričanje, kjer je bil navzoč tudi zakoniti zastopnik mladoletnika. Drugi fant (»šofer«) je menda rekel, da so ga prisilili v to dejanje. Novakova ni zahtevala odškodnine, ampak je sodišču naročila, naj fantu prenese njeno sporočilo, »da če potrebuje denar, naj raje prosi zanj, kot da krade in si s tem uniči življenje«. »Ne vem, kakšna je bila razsodba, vendar pa storilec ni bil migrant, ampak 14-letnik s stalnim prebivališčem v Ljubljani. Ker ni šlo za politični motiv, ampak verjetno za rop iz koristoljubja, o tem nisem obvestila javnosti.«

Lažnivcem ne bo odgovarjala

Na vprašanja portala Nova24TV pa ne namerava odgovoriti, saj »lažnivcem iz tega portala ne bom odgovarjala. Po mojih izkušnjah z njimi bi lahko moj odgovor ponovno zmanipulirali. Resen novinar najprej pošlje vprašanja in preveri govorice, potem pa navede dejstva in ne obratno.«

O roparski tatvini povedala Zveru

Lažno sporočilo na portalu je prebrala šele potem, ko je družinski prijatelj poklical njenega moža in ga vprašal, če so njegovo ženo res oropali migranti. Kako je ta zgodba sploh prišla do omenjenega portala, ne želi ugibati. Je pa povedala, da je nekoč o tem dogodku pripovedovala kolegu iz SDS Milanu Zveru, ko sta skupaj potovala.