Krvava kontrola prometa

Dolenjska: ker sta ga ustavila, ju je prišel ubiti. Zdaj je izgubil življenje

P.K.
25. 7. 2023, 10.23
Posodobljeno: 25. 7. 2023, 10.29
Deli članek:

V Šmarjeti v občini Šmarješke Toplice je v začetku meseca 62-letnik streljal na policista, ki sta ga pred tem ustavila. Moški je, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto, zdaj umrl.

PU Novo mesto
Policistka jo je skupila v streljanju.

Začelo se je s kontrolo prometa, ki sta jo policistka in policist izvajala na območju Šmarjete. Ustavila sta 62-letnega voznika osebnega vozila, ki sta mu zaradi suma vožnje v vinjenem stanju odredila test alkoholiziranosti. Ta je pokazal 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Odvzela sta mu vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo.

Voznik si je nato uredil prevoz domov, policista pa sta nadaljevala z delom. Sledilo je nepričakovano: prekrškar se je čez približno pol ure vrnil, stopil iz vozila, z zadnjih sedežev pograbil orožje in streljal nanju. Rokoval je s puško, večino krogel pa je končalo v policijskem vozilu, a je pri tem v ramo zadel tudi policistko.

Do zdaj v bolnišnici

Policista ob tem strelnega orožja nista uporabila. Moški je s kraja zbežal ter se doma samopoškodoval s strelnim orožjem in to tako hudo, da je bil v kritičnem stanju in na zdravljenju v bolnišnici. Doletela ga je kazenska ovadba za poskusa umora.

Najnovejša informacija je, da je minuli vikend zaradi poškodb po tem, ko se sej samopoškodoval z orožjem, preminil.