Grozno

Obtožili čarovnika, ki je posilil 7 deklic. Najmlajša je štela zgolj dve leti

S.Š.
25. 7. 2023, 09.24
Posodobljeno: 25. 7. 2023, 09.26
Deli članek:

Čarovnik in otroški animator Paul McKee je bil po izročitvi s Tajske na sodišču v Angliji obsojen na 30 let zapora zaradi posilstva več mladoletnic.

Merseyside Police
57-letni Paul McKee

McKee, čigar umetniško ime je bilo profesor Paulos, je bil obsojen zaradi 13 spolnih prestopkov in spolne zlorabe sedmih deklet v 24-letnem obdobju. Ena izmed deklic je po zlorabi zanosila.

Obtoženi ima na Tajskem ženo in majhno hčerko, med sojenjem pa je zanikal vse obtožbe. Ob obsodbi je sodnik David Swinnerton McKeeja opisal kot manipulativnega in fizično nasilnega človeka.

Posilil komaj dve leti starega otroka

»Vaše vedenje je bilo plenilsko že vrsto let. Doma ste ustvarili okolje, kamor so otroci želeli priti. Imeli ste živali - prašiča, opice. Organizirali ste zabave. Delali ste kot animator za otroke v letoviščih, znani ste bili kot profesor Paulos,« ​​je povedal sodnik.

»Zavestno ste se odločili opravljati delo, pri katerem ste bili lahko v stiku z otroci. Tudi po tem, ko ste se preselili na Tajsko, ste nekaj časa delali v šoli,« je dodal.

McKee je posnel nekaj svojih zlorab, med sojenjem pa se je izvedelo, da je bila ena od njegovih žrtev stara le dve leti, druga, ki jo je začel trpinčiti, ko je bila stara 14 let, pa je zanosila.

Deklica, ki je kasneje rodila otroka, je povedala, kako se spominja noči, ko je zanosila. McKee jo je zvezal in posilil. Mladoletnico je tako kot druge žrtve večkrat posilil.