Kaj nas čaka?

Vreme: Bo "Afričan", ki prihaja, pregnal zimo?

P.K.
9. 3. 2023, 14.10
Posodobljeno: 9. 3. 2023, 16.02
Deli članek:

Portal Neurje.si se ozira v prihodnost in napoveduje vreme za cel mesec. Kaj nas čaka?

Pixabay
Napovedi Neurja.si bodo všeč tistim, ki nestrpno čakajo pomlad.

Ustvarjalci portala so vreme teh dni označili kar za "mineštro", saj nam v razmeroma kratkem času ponuja vse po malem. Po njihovih besedah se je v višinah kar precej ogrelo, za kar je poskrbel močan zahodni tok. Piha tudi topel veter jugozahodnih smeri, ki pa naj bi se proti večeru umiril.

Jutrišnji dan, pravijo, bo v znamenju spremenljive oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne padavine. Tudi v soboto bo pretežno oblačno ter precej vetrovno, "kajti zapihal bo severni veter, ki prinaša nekoliko nižje temperature."

Kaj pa preostanek meseca?

Pravijo, da bomo v marcu deležni kar nekaj hladnih prodorov, saj je na severu še kar konkretna zaloga hladnega zraka. "Skrajni rob te hladne doline nas bo s pomočjo vetra severnih smeri dosegel v nedeljo, ko bodo jutranje temperature ponekod pod ničlo, ampak le za kratek čas. Nove padavine si ob prehodu fronte lahko obetamo šele v torek, nato pa sledi krepitev anticiklona," so povedali.

V drugi polovici marca pa bo že prava pomlad, saj bodo nastopile višje temperature, za kar bo poskrbel "Afričan" (afriški anticiklon). Zaenkrat modeli nakazujejo temperature preko 20 stopinj Celzija, še poroča Neurje.si.