V vojaški uniformi

Raje v vojsko kot na krst: Kate Middleton pregledovala orožje irske brigade

E. J.
9. 3. 2023, 14.00
Posodobljeno: 9. 3. 2023, 14.05
Deli članek:

Kate Middleton je oblekla vojaško uniformo in obiskala 1. bataljon irske brigade na vadišču Salisbury Plain, medtem ko sta princ Harry in Meghan Markle krstila hčerko Lilibet.

Profimedia
Kate Middleton se je tudi učila tudi odstranjevanja protioklepnih in protipehotnih min, seznanila se je z orožjem, ki ga uporablja irska garda.

Middletonova je bila v polni opremi in se je pridružila vojaškim vajam, pri nekaterih pa se jih je udeležila tudi sama. Vaja je potekala v težkih razmerah, v mrazu in snegu, Middletonova pa je orožje tudi pregledala. Prikazane so ji situacije z bojišča, kot je dajanje prve pomoči, pri kateri je na koncu tudi sama sodelovala.

Zaradi vojaških vaj ni hotela priti na krst

Po poročanju Daily Maila se je Kate zdela zainteresirana in je vojakom med vajami postavljala veliko vprašanj, kasneje pa je povedala, da jo je sodelovanje "približalo vojaškemu usposabljanju" in da so jo "vaje na bojišču, z lažnim ognjem in eksplozijami, ozavestile«. Middletonova se je učila tudi odstranjevanja protioklepnih in protipehotnih min, seznanila se je z orožjem, ki ga uporablja irska garda, prisluhnila pa je tudi vojakom, ki so ji pripovedovali o svojih izkušnjah z urjenjem vojakov.

Profimedia
Kate Middleton je vojake zainteresirano spraševala vse mogoče stvari, so poročali vojaki 1. irske brigade.

V času, ko je bila Kate v vojski, je bila v ZDA krščena njena nečakinja Lilibet, hči princa Harryja in Meghan Markle. Middletonova je povabilo na krst zavrnila in se odločila, da se raje udeleži vojaške vaje irske garde.

Profimedia
Medtem ko je njena nečakinja bila na krstu v ZDA, se je Kate raje spoznavala z vojsko.

Profimedia
Princesa Kate Middleton v vojaški uniformi.