Tehnična okvara

Zatajil slovenski falcon, Poklukar ni dosegel Bruslja

S.R./STA
9. 3. 2023, 11.01
Posodobljeno: 9. 3. 2023, 11.41
Deli članek:

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar bi se moral danes v Bruslju udeležiti zasedanja notranjih ministrov EU, a je moral ostati v Sloveniji.

Bobo
Falcon je med letoma 2018 in 2022 poletel skoraj tisočkrat.

Poklukarja je namreč na cedilu pustilo vladno letalo falcon. Kot so pojasnili pri notranjem ministrstvu, je prišlo do tehnične okvare, pri čemer več podrobnosti zaenkrat ni znanih. "Zaradi tehnične okvare vladno letalo danes zjutraj ni poletelo v Bruselj, zato se minister Boštjan Poklukar ni mogel udeležiti Sveta EU za pravosodje in notranje zadeve," so zapisali na MNZ in dodali, da bodo informacije o stanju falcona podali na ministrstvu za obrambo (Mors).

Kot so v začetku januarja sporočili z Morsa, je vladno letalo med letoma 2018 in 2022 poletelo skoraj tisočkrat. Najbolj pogosto so ga uporabljali v uradu predsednika republike, kabinetu predsednika vlade ter ministrstvih za zunanje zadeve in obrambo, največkrat pa je bilo v zraku v letu 2021. V preteklosti je zaradi okvare že nekajkrat ostalo prizemljeno.

Notranjega ministra Poklukarja na današnjem zasedanju v Bruslju nadomešča stalni predstavnik pri EU Iztok Jarc. Osrednja tema srečanja ministrov so migracije. Pregledali bodo izvajanje sklepov, ki so jih v povezavi s tem področjem na februarskem izrednem vrhu sprejeli voditelji držav članic. Govorili bodo tudi o razmerah v schengenskem prostoru.