Nad Slovenijo se je razbesnelo

FOTO: V Novem mestu povodenj, drugod kot jajce velika toča

S.R.
21. 6. 2022, 21.25
Posodobljeno: 22. 6. 2022, 07.32
Deli članek:

Vse posledice včerajšnjega popoldanskega neurja bodo znane šele danes tekom dneva, a že zdaj je jasno, da ni šlo brez nove škode.

FB PKD
Poplave v novomeški četrtni skupnosti Žabja vas.

Neurja, ki so se s severa in severozahoda pomikale čez Slovenijo, so najbolj udrihale na območju Dravske doline, zlasti med Radljami ob Dravi, Podvelko in Lovrencem na Pohorju, kjer jim je vreme zagodlo že v ponedeljek, na območju Dravograda in Slovenj Gradca ter na širšem območju Novega mesta in v Beli krajini. Neurja so besnela tudi v nekaterih drugih delih Štajerske in na Celjskem. V delih Slovenije je padala tudi kot jajce velika toča.

FB PKD
Poplave v novomeški četrtni skupnosti Žabja vas.

Prva poročila so v večernih urah prispela z Dolenjske, kjer je denimo v Novem mestu ob približno 18. uri zalilo nekaj kleti in cest ter podrlo več dreves. Posledice po poročanju uprave za zaščito in reševanje odpravljajo gasilci, delavci cestnega podjetja in elektra. Fotografije razkrivajo, da so bili prebivalci četrtne skupnosti Žabja vas deležni prave povodnji, saj je pod vodo obtičalo celotno križišče. Neurje z močnim vetrom je zajelo tudi občini Straža in Semič, kjer je poškodovanih nekaj streh in podrtih več dreves. Podobno je v Metliki in Črnomlju. Poškodovani so tudi električni in telekomunikacijski vodi, meteorna voda in blato pa sta zalila več stanovanjskih hiš.

FB PKD
Poplave v Novem mestu.

Poročila o stanju na območju Dravske doline med Dravogradom in Mariborom še niso na voljo, je pa za manjšo dramo v Slovenj Gradcu poskrbel viseči zračnik, ki je malo pred 19. uro z večstanovanjskega objekta ogrožal mimoidoče. V prisotnosti upravnika objekta so ga »nazaj na nosilec privijačili« gasilci. V Dobrnežu v Slovenskih Konjicah se je malo po 19. uri podrlo drevo, več dogodkov pa so zabeležili tudi na območju občin Hoče-Slivnica, Lenart, Sveta Ana in Radenci.