Hvaležni Miro Majcen

Najtežje se je bilo pokloniti preminulemu prijatelju in pilotu letala

D.D./revija Lady
22. 6. 2022, 05.55
Deli članek:

Fotograf Miro Majcen se je po presenetljivo hitrem okrevanju vrnil na kraj, kjer je usoda korenito zarezala v njegovo življenje. V češki vasici Jickovice so ga pričakali njegovi rešitelji.

Osebni arhiv
Miro Majcen je bil kot fotograf specializiran predvsem za koncerte, bil je hišni fotograf POP TV, njegova strast pa je bilo fotografiranje letal.

Mešani občutki so prežemali fotografa Mira Majcna, ko se je po presenetljivo hitrem okrevanju vrnil na kraj, kjer je usoda korenito zarezala v njegovo življenje. V češki vasici Jickovice so ga pričakali njegovi rešitelji, ki se jim je globoko zahvalil, saj so mu dali novo priložnost, da doživi vse, kar si je zadal. Bilo je zelo čustveno, ker je srečanje z ljudmi in lokacijo strmoglavljenega letala obudilo veliko težkih, bolečih spominov, a Miro si je že med rehabilitacijo zadal, da bo lahko le tako pozdravil svoje ranjeno srce, če se bo vrnil tja, kjer se je drugič rodil. Najtežje se je bilo pokloniti preminulemu prijatelju in pilotu letala, zato pa so trpkost vsaj malce omilili rokovanje in objemi z njegovimi heroji, kot je poimenoval požrtvovalne vaščane, ki so ga izvlekli iz gorečih razbitin.

Zdaj se bo veliko lažje posvetil nadaljnjemu zdravljenju posledic hude nesreče in obljublja, da se bo že kmalu čisto sam dvignil visoko nad oblake.

Osebni arhiv
Najbolj boleče se je bilo pokloniti preminulemu pilotu in prijatelju.