Boštjan Koritnik

Že tretji minister spregovoril o možnosti zapiranja države

B.K.
28. 10. 2021, 17.58
Posodobljeno: 28. 10. 2021, 17.59
Deli članek:

Minister Koritnik je inšpektorje pozval k skrajni zaostritvi nadzorovanja, v izogib novemu zapiranju.

STA
Boštjan Koritnik

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je člane Inšpekcijskega sveta pozval k skrajni poostritvi nadzorov nad izpolnjevanjem pogoja PCT. “Glede na trenutno epidemiološko situacijo smo znova izpostavljeni tveganju zapiranja države in družbenega življenja,” je v pismu inšpektorjem zapisal Koritnik.

Koritnik je že tretji član vlade, ki je javno omenil možnost novega zapiranja države. Da bi se lahko vlada odločila za vsaj delno zaporo je namreč že v sredo omenil minister za zdravje Janez Poklukar. Ta se je na novinarski konferenci odzval na katastrofalno povečanje števila okužb v Sloveniji. Po njegovih besedah bi lahko, glede na premajhno stopnjo precepljenosti proti virusu sars-cov-2, v Sloveniji prišlo do stanja, ki bi bilo podobno lanskoletnemu stanju v italijanskem Bergamu. Omenil je možnost “kolapsa” zdravstvenega sistema v Sloveniji, saj bi vedno večje število bolniških postelj za covidne bolnike, lahko iz bolnišnic popolnoma izrinilo vse preostale, prav tako zdravljenja potrebne bolnike.

“Lockdown” pa je omenil tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, ki je prav tako v sredo inšpektorjem naložil strožji nadzor lokalov. “Če ne prenehamo z izgovori pri PCT, bomo morali v 'lockdown', je zapisal ob tem.