Kaj je prinesla nedelja?

Znani so zadnji podatki o številu okuženih v Sloveniji

S.R.
29. 3. 2021, 09.18
Posodobljeno: 29. 3. 2021, 10.01
Deli članek:

Nedelja je precej podobna prejšnji nedelji, skorajda enaka, a bodo več o poteku epidemije pri nas povedali podatki v naslednjih dnevih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Podatki Sledilnika za covid-19 kažejo, da so v Sloveniji včeraj opravili 1774 PCR testov, potrdili pa 287 primerov okužbe s sars-cov-2. Pozitivnih je bilo 16,2 odstotka testov. Kaj nam te številke povedo? Glede na to, da gre za nedeljske podatke, ki niso ravno reprezentativni, bolj malo, a je situacija v primerjavi s preteklo nedeljo precej podobna. V nedeljo prejšnji teden so namreč potrdili 290 primerov okužbe, delež pozitivnih testov pa je bil 15,7-odstoten. Sedemdnevno povprečno število novih okužb je tako ostalo nespremenjeno. Za kakršno koli oceno o poteku epidemije bo treba počakati podatke o stanju v naslednjih dneh.

Se je pa po podatkih sledilnika na 12.424 povišalo število aktivno okuženih prebivalcev. 

Slabši so podatki o zasedenosti slovenskih bolnišnic, saj se je število hospitaliziranih covidnih bolnikov s 499 povečalo na 526, a je to tudi posledica dejstva, da za konce tedna domov običajno odpustijo manj bolnikov. Povečalo se je tudi število bolnikov, ki potrebujejo intenzivno terapijo, teh je bilo danes zjutraj 112. Na žalost je šest bolnikov zaradi covida-19 ali z njim umrlo.