Pet mrtvih

V helikopterski nesreči umrl češki milijarder in lastnik slovenske medijske hiše

S.R.
29. 3. 2021, 08.10
Posodobljeno: 29. 3. 2021, 08.54
Deli članek:

V helikopterski nesreči, ki se je v soboto pripetila na Aljaski, je umrlo pet oseb, še ena je bila poškodovana.

Profimedia
Petr Kellner

Nesreča se je zgodila na ledeniku Knik v bližini mesta Anchorage, največjega mesta v ameriški zvezni državi Aljaska. Reševalci so se v poznih sobotnih urah prebili do razbitin in tam rešili edinega preživelega, ki je bil v kritičnem, a stabilnem stanju, poroča tiskovna agencija Reuters.

V nesreči so umrli češka državljana 56-letni Petr Kellner in 50-letni Benjamin Larochaix, vodnika 52-letni Gregory Harms in 38-letni Sean McManamy ter 33-letni pilot Zachary Russell. Identiteta preživelega zaenkrat ni znana. V Sloveniji najbolj znano ime med žrtvami je zagotovo Kellner, najbogatejši Čeh in lastnik investicijske skupine PPF, od lani lastnice medijske hiše Pro Plus, s tem pa tudi komercialnih televizij POP TV in Kanal A. Revija Forbes ga je označila za enega najbogatejših ljudi na svetu, njegovo premoženje pa je po zadnjih podatkih ocenjeno na približno 17,5 milijarde ameriških dolarjev (približno 14,85 milijarde evrov). Da je Kellner v začetku decembra obiskal Slovenijo in se sestal s predsednikom vlade Janezom Janšo, ki že od prevzema oblasti ne skriva nezadovoljstva z uredniško politiko POP TV, so konec preteklega leta poročali na portalu Necenzurirano.si.

Trupla žrtev so včeraj prenesli v dolino in jih predali v roke pristojnih služb. Vzrok nesreče še preiskujejo, skupina naj bi se na območje sicer odpravila na smučarsko ekskurzijo.